Nodig
1 persoon
- 250 gram zoete aardappel
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 125 gram champignons
- 1 ui
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 1 rundertartaar
- 50 ml kookzuivel
Bereiding
20 minuten
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook dit in een ruime pan met water gaar in ongeveer 10 minuten. Stamp vervolgens tot een grove puree.
- Zet ook de sperziebonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten gaar.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in vieren. Snijd de ui in halve ringen.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tartaar in 5-6 minuten goudbruin.
- Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan en bak hierin de ui samen met de champignons zo’n 3 minuten. Voeg de kookzuivel toe aan de pan, roer goed door en laat de saus een beetje indikken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de zoete aardappelpuree met de tartaar, sperziebonen en champignonsaus. Eet smakelijk!