Deze stamppot van zoete aardappel met gerookte zalm zorgt voor een kleurrijk en vooral ook lekker feestje op je bord! Zoete aardappel zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Wat betreft het aantal koolhydraten is het verschil met gewone aardappelen niet zo groot (er zit zelfs iets meer in), maar er zitten wel veel meer voedingsvezels in. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel.
Nodig
1 persoon
- 200 gram zoete aardappel
- 1 rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram spinazie
- 60 ml halfvolle yoghurt
- 50 gram gerookte zalm
Bereiding
20 minuten
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui heel zachtjes een paar minuten. Zet het vuur wat hoger en voeg de spinazie hand voor hand toe aan de ui. Schep regelmatig om totdat de spinazie is geslonken.
- Giet de aardappels af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappels heel grof en roer de yoghurt erdoor.
- Schep het spinaziemengsel door de gestampte aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe wanneer de aardappels te droog zijn.
- Serveer de stamppot met de gerookte zalm ernaast. Eet smakelijk!
Tips:
1. Garneer de stamppot evt. met verse peterselie of dille.
2. Je kan de stamppot van zoete aardappel ook maken met gewone aardappels of maak een combinatie van beide!