Wat is lekker eten toch een feestje! Deze bloemkoolpuree met sperziebonen en kipgehaktballetjes is superlekker en wel hartstikke gezond! Moet je toch wat wennen aan bloemkoolpuree? Begin dan eens met een puree van half (zoete!) aardappel, half bloemkool.
Nodig
1 persoon
- 200 gram bloemkoolroosjes
- ½ blokje groentebouillon
- 1 teen knoflook
- 100 gram kipgehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 1 eetlepel geraspte kaas, 30+
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel zuivelspread
Bereiding
20 minuten
- Doe de bloemkoolroosjes met het bouillonblokje in een pan water en kook gaar in ongeveer 15 minuten.
- Pers het teentje knoflook en meng dit in een schaaltje met het kipgehakt, de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en peper en zout naar smaak. Kneed door elkaar en vorm er balletjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes rondom gaar in 8 minuten.
- Zet ondertussen de sperziebonen op in een pan met water en kook gaar in 5 minuten. Giet de bonen af.
- Giet ook de bloemkool af en laat dit goed uitlekken. Doe de bloemkool in de keukenmachine samen met de zuivelspread en laat draaien tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolpuree op een bord met de sperziebonen en kipgehaktballetjes. Eet smakelijk!
Tips
- Indien je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool ook met een stamper tot een grove puree stampen.
- Ook lekker om een fijn gesneden teentje knoflook in een halve eetlepel olie te fruiten en mee te pureren met de bloemkool.