Nodig
1 persoon
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 125 gram wortel
- 1 appel
- 4 abrikozen, gedroogd
- 1 bosuitje
- 1 handje veldsla
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel witte wijnazijn
- ½ theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 snufje kerriepoeder
Bereiding
- Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Rasp de wortel met een dunschiller in sliertjes. Snijd de appel in partjes, de abrikozen in reepjes en de bosui in ringetjes.
- Doe de veldsla in een schaal, leg hier de kikkererwten, wortel, appel, abrikozen en bosui bovenop.
- Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en kerriepoeder door dit in een klein schaaltje met een vork door elkaar te kloppen.
- Serveer de salade met de dressing.
- Tip: Bereid in een afsluitbaar bakje om de salade gemakkelijk mee te nemen. Eet smakelijk!