Nodig
1 Pers.
- 125 gram mango stukjes (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 rode paprika
- 250 gram sugar snaps
- 150 gram kipfilet
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 1 eetlepel rode currypasta
- 75 ml kokosmelk
Bereiding
15 min.
- Haal de mango uit de diepvries en laat in een schaaltje ontdooien.
- Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de paprika in blokjes. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de helft van de olie in een pan. Bak hierin eerst de kipblokjes gaar in 4 minuten. Haal deze uit de pan en zet apart in een schaaltje.
- Verwarm vervolgens de andere helft van de olie en fruit de ui samen met de knoflook en gember een minuutje. Voeg dan de paprika toe en bak dit 5 minuten mee. voeg de currypasta toe en bak dit een minuut mee. Voeg de mango, kokosmelk en 70 ml water toe aan de pan. Breng dit aan de kook. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Voeg de sugarsnaps en kipfilet toe aan de saus en verwarm dit op middelhoog vuur 4 minuten mee tot de sugarsnaps beetgaar zijn.
- Serveer de curry in een diep bord.
- Tip: Garneer de kip met currysaus met wat verse peterselie en roer er vers limoensap doorheen. Ook lekker met wat komkommerplakjes erbij. Geniet ervan!