Kortingscode Eko Menu
Sta jij ook achter gezonde, biologische, gevarieerde voeding, maar vind je het vaak lastig wat je ’s avonds moet gaan eten? Dan hebben we leuk nieuwtje voor je; we gaan samenwerken met Eko Menu en speciaal voor onze klanten, lezers en volgers hebben we een kortingscode gekregen! Zodat je 25% korting krijgt op je eerste bestelling. Yes, we like!
Waarom zijn wij zo enthousiast over Eko Menu? Eko menu bezorgd maaltijdboxen aan huis. En het grootste voordeel is dat zij alleen maar biologische voedingsmiddelen in de boxen stoppen! Daarnaast zijn de maaltijden rijk aan lekker veel seizoensgroenten en ze zijn makkelijk klaar te maken d.m.v. handige receptenkaarten. Er is voor elk wat wils; of je nu wilt afvallen, een gezin hebt, vegetarisch bent of glutenvrij wilt eten, je kunt zelf aanvinken uit welke categorie jij jouw maaltijden wilt bestellen. Hierbij jouw kortingscode; LDIPT25
Meer recepten op de HealthBlog
Naast de kortingscode kun je vanaf nu wekelijks Eko Menu recepten terugvinden in onze HealthBlog. Zodat jij nog gemakkelijker kunt werken aan een gezonder voedingspatroon! Deze week staat de postelein salade met bietjes en een kalfsburger op het menu.
In sommige delen van de wereld wordt postelein gezien als onkruid en in andere delen als groente. Het is natuurlijk geen onkruid, van alle bladgroente heeft postelein zelfs de hoogste hoeveelheid omega-3 vetzuren en is daarnaast ook rijk aan vitamine C en verschillende mineralen. Op naar het recept!
Postelein salade met bietjes en een kalfsburger
Nodig
- 200 gr Postelijn
- 500 gr gekookte rode bieten
- 1 Bleekselderij
- 2 Sinaasappels
- 400 gr Kalfsburger
- 25 gr Walnoten
- 2 tl Mosterd
- 4 el Olijfolie
- 2 el Azijn
- Peper
Bereiding postelein salade met bietjes en een kalfsburger
- Verwijder de worteltjes van de postelein, was ze in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd klein (circa 2 cm). Snijd de rode bieten klein (houd de bieten apart, want de rode kleur geeft erg af). Was de bleekselderij stengels en snijd in halvemaantjes. Pel de sinaasappel en snijd in kleine partjes (verwijder eventueel de vliesjes).
- Maak een vinaigrette van mosterd, olijfolie extra vierge, azijn en peper.
- Doe de bleekselderij, postelein en sinaasappel in een kom. Voeg de dressing toe en hussel alles door elkaar.
- Verhit olie in een bakpan en bak de kalfsburgers op een middelhoog vuur bruin en gaar.
- Hak de walnoten grof. Verdeel de salade over een mooie schaal en leg de rode bietjes en walnoten erop. Heerlijk met een kalfsburger ernaast.
- Tip: De salade is ook erg lekker met een zelfgemaakt yoghurt-knoflooksausje.
Voedingswaarden energie (kcal) 555 kcal/ vet 40 g, waarvan verzadigd 10 g/ koolhydraten 19 g, waarvan suikers 16 g/ vezels 8 g/ eiwitten 26 g/ zout 1.4 g
GRATIS Recepten E-Book
Meer inspiratie nodig? Check onze site voor nog meer recepten of download ons GRATIS recepten E-Book!