Ben je dol op eisalade, maar heb je geen zin in veel koolhydraten? Neem dan eens deze gevulde paprika met eiersalade in plaats van eisalade op een broodje. Zelfs als ontbijt is het verrassend lekker! Het is ook een leuk gerechtje om eens op de BBQ klaar te maken als vegetarisch bijgerecht. De paprika krijgt dan een heerlijke grillsmaak, waardoor je een heel andere beleving van hetzelfde recept hebt!
Nodig
1 persoon
- 2 eieren
- 1 augurk
- 1 plak kaas, 30+
- ½ rode ui
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ theelepel mosterd
- 1 rode paprika
- 1 handje spinazie
Bereiding
10 minuten
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze vervolgens schrikken en pel ze. Halveer de eieren, haal het eigeel er met een lepeltje uit en doe dit in een klein schaaltje. Snijd het eiwit in blokjes en doe dit in een ander schaaltje.
- Snijd de augurk en kaas in kleine blokjes. Snipper de ui. Doe dit bij het schaaltje met eiwit. Doe de mayonaise en mosterd bij het schaaltje met eigeel en prak dit met een vork door elkaar. Voeg het schaaltje met eigeel bij de inhoud van het schaaltje met eiwit. Roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de paprika in de lengte en verwijder de steel en de zaadlijsten. Doe in beide paprikahelften wat spinazie en verdeel hier de eiersalade over.
- Serveer de gevulde paprika met eiersalade op een bordje. Garneer eventueel met was bieslook. Geniet ervan!