Gegrilde asperges met tomaat en olijven

We hebben een leuk nieuwtje te delen! Vanaf nu gaan we op onze site gezonde recepten van Energieke Vrouwen Academie van Marjolein Dubbers met jullie delen! Hierbij het eerste recept; gegrilde asperges met tomaat en olijven. Het is gemakkelijk te maken en echt een feestje op je bord!

Je kunt hiervoor allerlei toppings gebruiken en de asperges serveren met bijvoorbeeld quinoa of een glutenvrij pasta. Eet je liever geen kaas? Vervang deze dan door kappertjes. Dat geeft ook een fijne ziltige, umami smaak en bovendien zijn ze erg gezond. 

Nodig

  • 1 bos groene asperges, harde onderkant verwijderd (of uit de diepvries)
  • Trosje cherrytomaatjes (aan de tak)
  • Volle hand zwarte (kalamata)olijven, ontpit
  • 2 el Parmezaanse kaas, geschaafd of 1 el kappertjes
  • Grof zeezout
  • Verse peper
  • Extra vierge olijfolie


Optioneel:

  • Restje groene kruiden, fijngehakt
  • 2 el pijnboompitten, kort geroosterd

Bereiding

  • Grill de asperges en de olijven een paar minuten in een grillpan met een scheutje olijfolie. Draai ze halverwege om, tot er mooie lichtbruine strepen ontstaan.
  • Leg de tomaatjes erop en grill net zolang tot de tomaten knappen en het warme tomatensap over de asperges loopt.
  • Maak af met de Parmezaanse kaas, grof zeezout en verse peper. En als laatst een lekkere scheut olijfolie. Enjoy!
Gegrilde asperges met tomaat en olijven

Wacht ...

Er is meer van dit

Fit blijven als DGA

Fit blijven als DGA? Laat de personal trainer naar je toe komen Voor veel directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) voelt het behouden van vitaliteit als een extra uitdaging

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!