Nodig
1 persoon
- 2 kropjes Shanghai paksoi
- 200 gram zoete aardappel
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 portie woknoedels
- 90 gram tempeh, ketjap
- 1 eetlepel pindakaas
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ theelepel honing
Bereiding
- Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoibladeren in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan en doe de zoete aardappelblokjes in de pan. Bak deze zo’n 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de helft van de knoflook en het witte gedeelte van de paksoi toe. Roerbak dit 3 minuten mee. Voeg dan het groen van de paksoi toe en bak dit nog 2 minuten mee.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin.
- Roer de pindakaas, sojasaus, de andere helft van de knoflook en de honing samen met 3 eetlepels gekookt water door elkaar.
- Serveer de noedels samen met de gewokte zoete aardappel, paksoi en tempeh op een (diep) bord. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pindasaus over het gerecht of serveer er los bij.
Tips
1. Verdeel wat grof gehakte pinda’s over het gerecht.
2. Roer ook eens wat sambal door de pindasaus.