Nodig
1 persoon
- 200 gram krieltjes
- 2 zongedroogde tomaten
- 125 gram cannellini bonen
- 1 courgette
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1,5 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- Verse basilicum en geroosterde pijnboompitjes (optioneel, ter garnering)
Bereiding
- Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat ze een beetje afkoelen.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en spoel de cannellini bonen in een vergiet af met koud water. Snijd de courgette in plakjes.
- Meng de olie met 1 theelepel van de Italiaanse kruiden. Besmeer de courgetteplakjes met een kwastje met de kruidenolie. Verwarm een grillpan en grill de courgetteplakjes hierin 4 minuten per kant. Laat vervolgens op een rooster wat afkoelen.
- Meng de krieltjes, courgette, zongedroogde tomaatjes en cannellini bonen in een schaal. Strooi de overgebleven Italiaanse kruiden hier overheen samen met wat peper en zout en hussel door elkaar.
- Garneer deze lauwwarme salade met verse basilicum en met wat geroosterde pijnboompitjes. Geniet ervan!