Lauwwarme salade van krieltjes, courgette en cannellini bonen

Nodig

1 persoon

  • 200 gram krieltjes
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 125 gram cannellini bonen
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • Verse basilicum en geroosterde pijnboompitjes (optioneel, ter garnering)

Bereiding

  1. Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat ze een beetje afkoelen.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en spoel de cannellini bonen in een vergiet af met koud water. Snijd de courgette in plakjes.
  3. Meng de olie met 1 theelepel van de Italiaanse kruiden. Besmeer de courgetteplakjes met een kwastje met de kruidenolie. Verwarm een grillpan en grill de courgetteplakjes hierin 4 minuten per kant. Laat vervolgens op een rooster wat afkoelen.
  4. Meng de krieltjes, courgette, zongedroogde tomaatjes en cannellini bonen in een schaal. Strooi de overgebleven Italiaanse kruiden hier overheen samen met wat peper en zout en hussel door elkaar.
  5. Garneer deze lauwwarme salade met verse basilicum en met wat geroosterde pijnboompitjes. Geniet ervan!
Bord met Lauwwarme salade van krieltjes, courgette en cannellini bonen

Wacht ...

Er is meer van dit

Lopend vergaderen

De kracht van lopend vergaderen: Gezondheid, productiviteit en creativiteit combineren Steeds meer bedrijven en werknemers ontdekken de voordelen van lopend vergaderen, ook wel bekend als

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!