Waarom is spitskool zo gezond? Omdat het o.a. Kalium, vitamine B11 (Foliumzuur), vitamine K en vitamine C bevat. In het kort;
- Vitamine K: heb je nodig voor de stolling van je bloed en het versterken van je botten.
- Vitamine C: belangrijk voor bindweefselvorming en het versterken van je immuunsysteem.
- Vitamine B11: heb je nodig voor de aanmaak van je cellen en weefsels in je lichaam.
- Kalium: regelt o.a. de vochtbalans en bloeddruk in je lichaam.
- Krijg je al zin in de spitskool-snijbonenschotel? Op naar het recept!
Nodig
1 Pers.
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram snijbonen
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 snufje chilipoeder
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 ei
Bereiding
15 min.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg de kipfilet toe, samen met kerriepoeder en chilipoeder. Bak dit 4 minuten tot de kip goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit in 6 minuten gaar. Voeg dan de snijbonen toe en breek het eitje boven de pan. Roer dit door de groenteschotel heen tot het ei goed gestold is.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer op een bord. Eet smakelijk!