Eiwitrijke spitskool-snijbonenschotel

Waarom is spitskool zo gezond? Omdat het o.a. Kalium, vitamine B11 (Foliumzuur), vitamine K en vitamine C bevat. In het kort;

  • Vitamine K: heb je nodig voor de stolling van je bloed en het versterken van je botten. 
  • Vitamine C: belangrijk voor bindweefselvorming en het versterken van je immuunsysteem.
  • Vitamine B11: heb je nodig voor de aanmaak van je cellen en weefsels in je lichaam.
  • Kalium: regelt o.a. de vochtbalans en bloeddruk in je lichaam.
  • Krijg je al zin in de spitskool-snijbonenschotel? Op naar het recept!

Nodig

1 Pers.

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram snijbonen
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
  • 1 ei

Bereiding

15 min.

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg de kipfilet toe, samen met kerriepoeder en chilipoeder. Bak dit 4 minuten tot de kip goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit in 6 minuten gaar. Voeg dan de snijbonen toe en breek het eitje boven de pan. Roer dit door de groenteschotel heen tot het ei goed gestold is.
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer op een bord. Eet smakelijk!
Eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Wacht ...

Er is meer van dit

Lopend vergaderen

De kracht van lopend vergaderen: Gezondheid, productiviteit en creativiteit combineren Steeds meer bedrijven en werknemers ontdekken de voordelen van lopend vergaderen, ook wel bekend als

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!