Deze bulgursalade met köfte ziet er niet alleen prachtig uit; het is ook nog eens een feestje voor je smaakpapillen! Bulgur lijkt op couscous, maar is gezonder. Het bevat meer vezels, eiwitten en langzame koolhydraten. Je komt bulgur vaak tegen in de mediterrane keuken. Vandaar ook dat het in deze salade, een topcombinatie vormt met de köfte en alle mediterrane kruiden. Verder is het makkelijk te bereiden. Je hoeft het slechts te wellen en dan kun je er alle kanten mee op!
Nodig
1 persoon
- 70 gram bulgur
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- ½ komkommer
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 125 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 snufje kaneel
Bereiding
- Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook. Snijd de paprika en komkommer in blokjes.
- Doe de paprika en komkommer in een kom en zet even apart.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de helft van de ui en 1 teentje knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee.
- Giet de bulgur af en roer dit door de ui en knoflook. Zet opzij en laat dit afkoelen.
- Maak de köfte door het gehakt te mengen met de andere helft van de (rauwe) ui en knoflook. Voeg hier de rest van de tomatenpuree, de kruiden en peper en zout aan toe. Meng alles goed en vorm er met je handen 4 gehaktrolletjes van.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de köfte rondom gaar in 6 minuten.
- Roer de bulgur door de komkommer en paprika.
- Serveer de bulgursalade met de köfte op een bord. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Geniet ervan!
Tip
- Deze bulgursalade met köfte is lekker met verse peterselie en wat yoghurt als dressing.
- Je kunt de köfte ook vervangen door falafelballetjes.