Deze keer delen we met jullie het recept van een heerlijke aubergine-paprikasoep met gerookte kip. De gezonde soep is al binnen 20 minuten te maken!
Nodig
1 persoon
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 125 gram wortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 blokje groentebouillon
- 140 gram gerookte kipfilet
Bereiding
20 minuten
- Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een soeppan, fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg dan de groenten toe aan de pan samen met de ras el hanout en bak dit een aantal minuten.
- Voeg 350 ml water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Laat dit 15 minuten op laag vuur koken tot de groenten zacht zijn. Pureer dan met een staafmixer tot een romige soep.
- Trek de gerookte kip met je handen een beetje uit elkaar.
- Serveer de soep in een kom en leg hier de gerookte kip overheen.
- Tip: Garneer de aubergine-paprikasoep met verse kruiden als peterselie of wat sprieten bieslook. Bon appétit!