Aubergine curry met kip en rijst

Nodig

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 aubergine
  • 125 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Verse koriander en limoen (optioneel, ter garnering)

Bereiding

20 minuten

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine en kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak de kip samen met de knoflook, gember en kerriepoeder 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en pindakaas toe aan de pan en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten doorsudderen.
  5. Serveer de curry in een diep bord samen met de rijst.
  6. Tip: Garneer de aubergine curry met verse koriander en een schijfje limoen. Eet lekker!
Bord met aubergine curry met kip en rijst

Wacht ...

Er is meer van dit

Lopend vergaderen

De kracht van lopend vergaderen: Gezondheid, productiviteit en creativiteit combineren Steeds meer bedrijven en werknemers ontdekken de voordelen van lopend vergaderen, ook wel bekend als

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!