Nodig
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 aubergine
- 125 gram kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 200 gram tomatenblokjes
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel pindakaas
- Verse koriander en limoen (optioneel, ter garnering)
Bereiding
20 minuten
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine en kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
- Verwarm de olie in een pan. Bak de kip samen met de knoflook, gember en kerriepoeder 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en pindakaas toe aan de pan en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten doorsudderen.
- Serveer de curry in een diep bord samen met de rijst.
- Tip: Garneer de aubergine curry met verse koriander en een schijfje limoen. Eet lekker!