Ben jij op zoek naar een nieuw ontbijtrecept? Wil jij eens even iets heel anders dan anders? Iets nieuws proberen? Dan is dit panontbijtje misschien iets voor jou. Het is supersimpel om te maken en je kunt er allerlei soorten fruit voor gebruiken. Wissel hier vooral mee af. Met hazelnootmeel is dit recept ook erg lekker.
Nodig
Kleine koekenpan 24cm
- 7 el amandelmeel
- 200 ml amandelmelk
- 1 el citroenrasp
- Scheutje vers citroensap
- 100 gram zomerfruit, (diepvries mag)
- Mespuntje vanille of 1 tl vanille-essence
- 1 ei
- 1 el kokosrasp, kort geroosterd
Bereiding
- Meng de amandelmelk met het citroensap. Kluts het ei er luchtig doorheen. Voeg citroenrasp, amandelmeel en vanille toe en roer door elkaar.
- Verwarm een klontje kokosolie in een koekenpan en schenk het beslag er langzaam in. Verdeel het fruit erover en laat, met een deksel op de pan, op laag vuur gaar worden. Het ontbijtje is klaar als de bovenkant helemaal droog is. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, anders verbrandt de onderkant.
- Schep voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op een bord. Snijd in punten en bestrooi met de kokosrasp.
- Tip: eet het snelle panontbijtje lauw-warm. Geniet ervan!