Nodig
1 Pers.
- 150 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 zongedroogde tomaten
- 1 courgette
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 50 ml kokosmelk
- ½ theelepel mosterd
- ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 125 gram spinazie
- Spiraalsnijder
Bereiding
15 min.
- Haal de garnalen uit de vriezer en laat ontdooien op een bordje.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Maak ondertussen met een spiraalsnijder courgettespaghetti van de courgette.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de garnalen op hoog vuur 2 minuten. Haal uit de pan en leg even opzij op een bordje.
- Verwarm de andere helft van de olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook een minuutje. Voeg dan de kokosmelk toe aan de pan samen met 50 ml water, de mosterd en de Italiaanse kruiden. Verwarm de kokosmelk tot deze een beetje begint in te dikken. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes en spinazie toe aan de pan tot de spinazie slinkt. Voeg vervolgens de garnalen toe en verwarm nog een minuut mee.
- Roer de courgetti door de saus en verwarm kort 1 minuut mee zodat deze lekker knapperig blijft.
- Serveer op een bord en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- En klaar is je Courgetti met garnalen in kokossaus & zongedroogde tomaatjes, eet smakelijk!