Bloemkoolpizza

Heb je een keer zin in pizza, maar wil je afvallen? Maak dan deze bloemkoolpizza! De pizzabodem wordt gemaakt van bloemkool. Deze bloemkoolpizza is dan ook koolhydraatarm, maar ook nog eens glutenvrij! Dank je wel voor het delen EkoMenu. En nu op naar het recept!

Nodig

4 Personen | 45 minuten

  • 800 gr bloemkoolrijst
  • 150 gr geraspte kaas
  • 200 gr tomatenpuree
  • 4 rode uien
  • 400 gr wild wonder tomaatjes
  • 10 gr verse bascilicum
  • 2 eieren
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el bakolie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit een pan met een klein laagje water, doe de bloemkoolrijst in een zeef en stoom circa 5 minuten boven het kokende water. Doe de rijst daarna in een schone theedoek en wring goed uit. Meng de bloemkoolrijst in een kom met ei, Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas.
  3. Spreid het plakkerige bloemkoolmengsel uit over de bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2-3 minuten op een laag vuur. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren.
  5. Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de tomatenpuree. Beleg vervolgens met de ui, tomaatjes, overgebleven geraspte kaas en verse basilicum. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper.
  6. Bak de bloemkoolpizza nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer daarna met de overgebleven basilicum.

Eet smakelijk!

Wacht ...

Er is meer van dit

Lopend vergaderen

De kracht van lopend vergaderen: Gezondheid, productiviteit en creativiteit combineren Steeds meer bedrijven en werknemers ontdekken de voordelen van lopend vergaderen, ook wel bekend als

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!